Kebab er et persisk ord, der betyder grillet kød. I starten
brugte man kun lammekød til at lave kebab med, altså, i dag bruges der lammekød
og oksekød blandet sammen.
Personer: 4. Forberedelse: 1,5 time. Tilberedning: 8 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel.
# Ingredienser
Til 4 kebabspid
4 kaninfileter
1 håndfuld korsknapblade
1 spsk dijonsennep
2 spsk olivenolie
salt og peber
1 squash
1 chorizo
*
I køkkenet:
Start med at skære kaninfileterne i store tern.
Hak korsknapbladene fint, kom dem i en skål med dijonsennep
og olie og krydr med salt og peber.
Tilsæt kaninternene, rør godt rundt, og lad derefter
blandingen marinere i køleskabet i 1 time eller om muligt natten over.
Som kebabspid kan du enten bruge bambusspid, der har ligget i
vand i et stykke tid forinden, eller – hvis det skal være lidt mere vildt –
friske, grønne hasselkviste, hvor du selv har fjernet barken.
Rengør squashen, skær den i meget tynde bånd på langs, og
skær derefter chorizopølsen i 1 cm tykke stykker.
Start med at sætte et stykke squash, som du folder som en
harmonika, på spiddet.
Sæt derefter kanin og chorizo på, og gentag så, indtil du
har 4 fyldte grillklare kebabspid.
Ved grillen:
Varm grillen op (indirekte varme).
Steg spiddene i 6-8 minutter, og drej dem med regelmæssige mellemrum.
Servér dem med en blandet salat og pitabrød.