Ægte scampi er jomfruhummere, men her bruges navnet også om store
rejer. Scampi fritti, der er vendt i dej og stegt i olie, er den mest kendte
tilberedning.
Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 10 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr:
Stegegryde med tilhørende rist.
# Ingredienser
500 g rejer
2 fed hvidløg
1 hel chili
1 dl olivenolie
salt
I køkkenet
1. Pil og rens rejerne, og tilsæt derefter lidt salt.
2. Pil hvidløget, og skær det i skiver – ikke for tynde.
3. Skyl chilien, og skær den ligeledes i skiver.
Ved grillen
1. Forbered grillen til direkte varme – ca. 220 °C.
2. Sæt stegepanden på grillristen, og lad den blive godt
varm.
Tilsæt derefter lidt olie, og lad det varme op i et par
minutter.
Når olien er tilstrækkelig varm, tilsættes hvidløg og chili.
Rør lidt rundt i løgene og kom derefter rejerne i.
3. Steg videre i 6-7 minutter uden omrøring.
Serveres fx med et stykke godt brød.