Det er let og lækkert at grille fisk, så drop de fede pølser
og røde ... Prøv eventuelt at grille dem hele efter at have fyldt dem med krydderurter
... Rødspætten smager bedst lige nu.
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 45 min.
Grillmetode: indirekte
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr:
Fiskebakke, kasserolle
# Ingredienser
4 rødspættefilet
krydderurter
salt og peber
Rødbedesauté med havtorn og hyldebær:
5 stk rødbeder
150 g havtornbær
1 dl hyldebærsaft
estragon
salt og peber
olie
*
I køkkenet
Rødbedesauté med havtorn og hyldebærsaft:
Skræl rødbederne og skær dem i tern, hak estragon og gør
havtornbærrene klar.
Rens rødspættefileterne for skind og ben.
Hak krydderurterne fint.
Drys dem på undersiden af fileten sammen med salt og peber.
Fold fileten på midten omkring urterne og læg dem på en
fiskebakke.
Drys igen med salt og peber.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte høj varme.
Hæld lidt olie i en kasserolle – og stil den på sideblusset
eller komfuret.
Læg rødbedetern og havtornbær i gryden, når olien er varm.
Rist det i cirka to minutter.
Tilsæt herefter hyldebærsaft, og lad den koge ind til sirup.
Smag til med salt og peber.
Vend hakket estragon i inden servering.
Sæt fiskebakken med fisk på grillen, og lad den stege i 8-10
minutter.
Grilltiden afhænger af fiskens tykkelse.
Lad den trække i 2 minutter inden servering.
Tips: Servér grillstegte rodfrugter til.