Hemmeligheden bag
lækker, grillet fisk er friskhed. Køb altid den friskeste, du kan få, og brug
en opskrift der passer til fisketypen.
Forberedelsestid 15 min
+ 30 min marinering / Stegetid 8-10 min / 4 portioner
Gas Direkte medium
varme / Kul Direkte
# Ingredienser
4 tunbøffer, hver på
200 g
limebåde, til at
pynte med
Til marinaden:
4 cm frisk ingefær,
skrællet og revet
1 mild, rød
chilipeber, uden frø og finthakket
revet skal og saft
af 2 usprøjtede limefrugter
¼ tsk salt
3 spsk sesamolie
1 spsk østerssauce
Til risen:
200 g basmatiris,
skyllet
salt og friskkværnet
sort peber
2 spsk grøn tapenade
eller pesto
2 spsk friskhakket
estragon
* Tilberedning
1. Kom tunfisken i et stort,
ikke-metallisk fad.
Rør ingredienserne
til marinaden sammen, og
hæld den over
fisken.
Vend bøfferne rundt,
dæk med husholdningsfilm, og
lad det marinere i
køleskabet i en ½ time.
2. Tag bøfferne ud,
og smid marinaden væk.
Grill over direkte,
medium varme i 8-10 min
(den præcise tid
afhænger af fiskens tykkelse),
til bøfferne er møre
og gennemstegte;
vend en gang
undervejs.
3. Samtidig koges
risene ifølge anvisningen (cirka 10 min).
Hæld vandet fra, og
krydr med salt, friskkværnet sort peber,
grøn tapenade eller
pesto og estragon.
Server pyntet med
limebåde, grøn ris
og evt lidt blandet
salat.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk