Logo

Rødfisk med avocadosalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødfisk med avocadosalsa

 

Opskriften på en lækker grillmiddag er ligetil! Se opskrifterne her og bliv inspireret. Fisk er godt og på grill er det bedre. Rødfisk kan vist ikke blive bedre end her ...

Personer: 2. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 70 min. Grillmetode: Indirekte. Sværhed: Middel. Grilltemperatur: 250 °C. Kernetemperatur: 60 °C. Udstyr: Digitalt Stegetermometer, fiskevender.

 

# Ingredienser

2 hele rødfisk á ca. 350 g
1 lime
2 spsk vegetabilsk olie
salt og peber

 

Avocadosalsa:
2 avocado
2 tomater
½ rødløg
2 forårsløg
½ chili
1-2 spsk. citronsaft
1 lille håndfuld friske korianderblade
vegetabilsk olie
salt og peber

 

I køkkenet

Rens fiskene ved at skrabe skæl af med en kniv, og skyl dem under koldt vand.
Pensl fiskene med olie, og krydr dem i bugen samt på ydersiden med salt og peber.

Læg skiver af lime ind i bugen.

Læg fiskene i fiskevenderen, og luk den med et klik.

 

Avocadosalsa:
Skær avocado og tomater ud i tern.

Hak rødløget fint, skær forårsløg i fine strimler, snit chilien fint, og hak korianderbladene groft.

Vend alle delene sammen til en salsa.
Smag salsaen til med limesaft, lidt olie og salt og peber, og server den til fisken.

 

Ved grillen

Fyld grillstarteren ½ op med briketter, og klargør grillen til høj varme, 240-250 °C.

Læg fiskevenderen på grillen, og grill fiskene i ca. 15 min. på hver side, til de har opnået en kernetemperatur på 60 °C.

 

Tips: Du kan også tjekke om fisken er færdig ved at løfte kødet på det tykkeste punkt lidt op, og se om benene er hvide. Er benene helt hvide, er fisken færdig.

 

Rødfisk med avocadosalsa

Rødfisken har en aborrelignende kropsform. Den har en orangerød ryg med store, ru skæl, og den har store pigge, der dog ikke er giftige. Dens øjne bliver presset ud, når den bliver trukket op af vandet pga. trykket.

Rødfisken lever mest i kolde og dybe farvande. Rødfisken lever af lyskrebs, torskeyngel, lodde og tanglopper.

Fanges som bifangst i trawl og rejetrawl. Sæson hele året.

Tilberedning og ernæring:

Kødet er meget fast og minder i smagen om krabbe. Rødfisken får en meget flot farve, når den steges/grilles på skindet, der er skrabet fri for skæl.

Rødfisken er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her