Rød snapper er et klogt valg, når du vil grille fisk, især
hvis du har fiske-entusiaster at tilfredsstille. Snappers har fast kød og giver
dig mulighed for at bruge forskellige krydderier. Du kan grill en hel rød
snapper eller fileter. Til 4 Personer.
# Ingredienser
4 bananblade
2 lime
3 fed hvidløg
4 røde snappere a ca. 350 g
2 forårsløg, i tynde skiver
2½ cm frisk ingefær
1 løg, finthakket
4½ tsk jordnødde- eller majsolie
3 spsk ketjap manis eller anden sød soja
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt nellike
¼ tsk stødt gurkemeje
*
I køkkenet
Skær om nødvendigt bananbladene til i 40 x 40 cm store
kvadrater med en skarp kniv eller saks. Skær 1½ lime og 1 fed hvidløg i tynde
skiver.
Rens fisken og fjern skællene, skyl den ind- og udvendigt i
rindende koldt vand.
Dup den tør i et stykke køkkenrulle og skær en række dybe,
skrå rids på begge sider med en skrap kniv.
Pres limeskiver og hvidløg ind i ridsene.
Læg fiskene på bananbladene og drys med forårsløget.
Hak resten af hvidløget fint og pres saften ud af den sidste
halve lime.
Hak ingefæren fint og kom den op i en skål sammen med
hvidløg, løg, olie, ketjap manis, krydderier og limesaft og rør det sammen til
en pasta.
Smør fiskene ind- og udvendig med pastaen.
Rul pakkerne sammen og bind dem til med kødsnor.
Ved grillen
1 Varm grillen godt op.
Bag pakkerne på grillristen ved jævn- stærk varme i 15-20
min.
Vend dem et par gange undervejs.
Server straks.