Disse østers er en af mine yndlingsretter til selskaber - de
er så lette at lave. Du og dine gæster kan stå rundt om grillen, mens de
steger. Du skal bare sørge for at I har noget koldt øl i hånden.
Giver 4·6 portioner
# Ingredienser
24 østers på halve skaller, drænet for det meste af deres
væde
TIL FYLDET:
2 spsk usaltet smør
450 g hakket, frossen spinat, optøet
1 tsk havsalt
½ tsk hvid peber
¼ tsk stødt muskatblomme
TIL SAUCEN:
150 g usaltet smør
5 store æggeblommer
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk tør vermouth
2 stænk Tabascosauce eller efter smag
havsalt efter smag
1 tsk karrypulver eller efter smag
* Tilberedning
1 Ved tilberedning af fyldet kommes smør og spinat i en
gryde og
koger over middel varme under jævnlig omrøring til spinaten
er mør,
ca. 15 min.
Si vandet fra i et dørslag og pres den sidste væde ud med
bagsiden
af en ske.
Krydr med peber, muskat og salt, sæt det til side til det er
helt afkølet.
2 Saucen laves ved at smelte smørret i en lille gryde over
middel
varme til det skummer. Det må ikke brune.
Kom æggeblommer, citronsaft, vermouth, Tabascosauce og
salt i en blender.
Blend i 5 sekunder med middel hastighed, sæt hastigheden op
til høj
og hæld langsomt halvdelen af det smeltede smør i, mens
blenderen
stadig kører, ca. 30 sekunder.
Drys karrypulver i blandingen.
Blend igen på fuld kraft og hæld langsomt resten af smørret
i og
fortsæt med at blende i ca. 15 sekunder.
Smag på saucen og tilsæt mere karry, hvis det er nødvendigt.
3 Fordel spinatblandingen på de 24 skaller, læg en østers
over og
slut af med en klat hollandaise sauce.
Grill østerserne over stærk varme i ca. 5 min eller indtil
de bobler og steger.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes
med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------