En spændende kombination af laks med en sprød glasering, den
friske salat. Dette er den bedste opskrift på stegt laks. Kan laves i enten ovn
eller på grill.
Forberedelsestid 10
min. Grilltid 15-25 min. Til 6-8 personer
# Ingredienser
1 stor laksefilet
med skind, 1-1¼ kg,
ca. 40 cm lang og 2
cm tyk
½ tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet
sort peber
1 ubehandlet bræt af
cedertræ, ca. 40x20 cm,
opblødt i mindst 1
time
TIL GLASERINGEN
1 spsk hoisin-sauce
1 spsk dijonsennep
1 spsk friskpresset
citronsaft
1 spsk smør, smeltet
½ tsk mørk sesamolie
* Tilberedning
1. Forbered en
to-zone-grill til middel varme (se anvisning).
2. Bland
ingredienserne til glaseringen i en lille skål.
3. Læg laksefileten
med skindsiden nedad på et stort skærebræt.
Fjern alle små ben
med en pincet.
Skær først laksen
over på langs, men uden at skære igennem skindet,
og derefter i 6-8
portioner på tværs.
Pensl laksekødet
jævnt med glaseringen og sørg også for,
at det kommer lidt
ned i snittene.
Giv fisken et jævnt
drys salt og peber.
4. Stil
cedertræsbrættet på grillristen over direkte middel varme og
luk låget. Når
brættet efter nogle min begynder at knitre, og
der kommer røg op af
grillen, lægges laksen
med skindsiden nedad
på brættet.
Luk låget og giv
laksen 15-25 min på brættet, til overfladen
er smukt brunt, og
kødet er jævnt blegrosa.
Hvis der kommer for
meget røg i grillen, slukkes flammerne på
brættet med
vandspray.
Evt. er man nødt til
også at stille brættet over indirekte varme
for at undgå nye
høje flammer. Det forlænger dog grilltiden.
5. Tag bræt og laks
forsigtigt op og
stil det på et
varmebestandigt underlag.
Server laksen hel på
brættet eller anret den portionsvis på tallerkener;
det gøres ved at
løfte hver portion fisk op fra skindet med en paletkniv.
Server laksen varm
eller lun med krydderurter og en frisk salat.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk