Opskriften på de bedste hjemmelavede fiskefrikadeller og
hjemmelavet remoulade - nemt og lækkert og så er de sunde og velegnede til
enten frokosten eller aftensmaden. Få opskriften her
Personer: 4. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 20 min.
Grillmetode: Direkte.
Optænding - gas: Høj. Optænding - kul: 1 grillstarter.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 225 °C.
Udstyr: Stegepande
# Ingredienser
500 g hakket torsk
1 æg
2 spsk majsstivelse
1 dl mælk
1 løg, fintrevet
1 bdt persille, hakket
1 tsk salt
frisk peber
olie og smør til stegning
*
I køkkenet
Rør alle ingredienser sammen til farsen, og sæt den på køl 1
time.
Ved grillen
Varm panden let op.
Hæld lidt olie og smør på den varme pande og form fiskefrikadellerne.
Grill dem under låg i ca. 8 min.
Vend dem og grill dem 8 min. på den anden side.
Tips: Serveres sammen med spidskålssalat og hjemmerørt
remoulade. Se opskrift her på siden.
Fiskefrikadeller - her med rejer
Danske fiskefrikadeller er en fiskeret baseret på en fars af
hakket fiskekød blandet med mel, mosede kartofler, rasp, røget flæsk, løg, æg, krydderier,
mælk, vand eller andre ingredienser.
Variationer[redigér | redigér wikikode]
I Danmark er fiskefrikadeller stegt brunlige på panden og
let aflange som danske frikadeller. Sønderjyske fiskefrikadeller indeholder
røget spæk
I Sverige findes udbredt en type fiskbullar på dåse, der som
danske fiskeboller er næsten helt hvide.
Engelske fish cakes paneres med rasp før de steges
I Norge laver man også stegte fiskefrikadeller af samme type
som de danske; disse kaldes "fiskekaker". Et alternativ er at koge
fiskefarsen; resultatet bliver da kugleformede fiskeboller.
I Nordtyskland kendes Fischfrikadellen.
I Østasien spises fiskeboller af æltet (ikke hakket)
fiskefars.
I Frankrig laves fiskefrikadeller af gedde.
Variationerne afhænger af
hvilke(n) type(r) fiskekød der anvendes, samt hvor fint farsen hakkes
om mælk eller vand anvendes
tilsætning af mel og/eller mosede kogte kartofler eller havregryn.
anvendelse af æg, kun æggehvide eller slet ikke æg
andre ingredienser som hele eller hakkede rejer, røget flæsk, krydderurter og
krydderier (peber, chili, muskat, m.m.).
kogning, stegning eller bagning
bagepulver