Læs her hvordan du laver de lækreste fish and chips med ærtepuré
og kartoffelchips. Du kan også se flere madopskrifter på vores hjemmeside.
Personer: 4. Forberedelse: 24 timer. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr:
Støbejernswok
# Ingredienser
FISK
800 g hvid fisk (fx kulmule, sej eller torsk)
250 g hvedemel
1 æg
2 dl øl
1 dl vand
2 spsk olie
2 æggehvider, pisket stive
salt og peber
lidt sukker
smagsneutral olie til stegning
6 spsk hvedemel til stegning
CHIPS
8 store bagekartofler
Smagsneutral olie til stegning
ÆRTECREME
200 g ærter
1 håndfuld friske mynteblade
skallen og saften af ½ øko-citron
1 fed hvidløg
4 spsk olie
salt og peber
*
I køkkenet
Rens fisken.
Drys 1 spsk salt og 1 tsk sukker over fisken, og lad den stå
i mindst 2-3 timer, helst 24 timer.
Det gør fisken fastere i kødet, så den ikke så let falder
fra hinanden under stegning.
Skær derpå fisken i ensartede stykker.
Pisk mel, æg, øl, vand og olie sammen, til der ikke er flere
klumper.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Tilsæt lidt salt og peber og 1 knivspids sukker.
Skræl kartoflerne, og skær dem i stænger på 1½ x 1½ cm.
Læg dem i blød i vand i 24 timer, så stivelsen trækkes ud af
kartoflerne.
Så bliver de lettere sprøde.
Hæld vandet fra kartoflerne, og tør dem med køkkenrulle.
Bælg ærterne, og kom dem i en blender.
Riv citronskallen, og grill derefter den halve citron med
skærefladen nedad over indirekte varme, til
den har fået grillstreger.
Pres citronen, kom saften ned i blenderen, og tilsæt revet
citronskal, mynte, hvidløg og olivenolie. Blend alle ingredienserne groft.
Smag til med salt og peber.
Ved grillen
Varm grillen op (indirekte varme) til ca 200 °C.
Sæt en wok på grillen, tilsæt olie, og varm den op til 160 °C.
Steg kartoffelstængerne i olien i 10 minutter, til de er
bløde.
Skru ned for varmen, tag kartoflerne op af olien, og lad dem
køle af i et fad.
Varm derefter olien i wokken op til 250 °C.
Kom kartoflerne i den varme olie, og steg dem nu, til de er gyldenbrune.
Læg herefter kartoflerne på et stykke køkkenrulle, drys dem
med salt, og lad dem stå, mens du steger fisken.
Vend fiskestykkerne i mel, og dyp dem derefter i dejen.
Tag et stykke op ad gangen med en gaffel, og dyp det
halvvejs ned i den varme olie.
Vent 6-7 sekunder, indtil dejen danner en skorpe.
Sænk forsigtigt stykket i olien med langsomme bevægelser, så
olien ikke sprøjter.
Gentag denne fremgangsmåde med de andre stykker.
Tag fiskestykkerne op, efterhånden som de bliver
gyldenbrune.
Læg dem på et stykke køkkenrulle.
Servér fisken med kartoflerne og ærtecremen.