Logo

Fennikelkrydret laks med gazpacho-salat – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fennikelkrydret laks med gazpacho-salat – brug grillABC.dk 

 
Denne opskrift på grillet laks er med en krydret blanding af fennikelfrø, chili og sellerifrø. Lækker og virkelig nem opskrift. Se opskriften her
Forberedelsestid 25 min. Afkølingstid 1-8 timer. Grilltid 8-10 min. Til 6 personer

 
# Ingredienser
6 laksefileter, uden skind, hver på ca. 230 g og 2¼ cm tykke
rapsolie

 
TIL SALATEN
2 spsk rapsolie
75 g finthakket rødløg
2 tsk finthakket hvidløg
400 g finthakkede tomater
175 g finthakkede courgetter
150 g finthakket udkernet salatagurk
175 g finthakket rød peberfrugt
½ tsk groft havsalt
1 drys friskkværnet sort peber
1 tsk balsamico
2 spsk finthakkede friske dildkviste
Tabasco

 
TIL KRYDDERBLANDINGEN
1 tsk stødte fennikelfrø
1 tsk groft havsalt
1 tsk stødt chili
½ tsk sellerifrø (krydderi)
½ tsk friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Opvarm olien i en stor pande (ca. 30 cm) ved middel varme
på komfuret og sauter løgene i 2-3 min, til de bliver klare;
rør rundt af og til.
Tilsæt hvidløg og giv det 1 min; rør rundt af og til.
Tilsæt tomat, courgette, agurk og peberfrugt, salt og peber, og
sauter blandingen et minuts tid, til tomaterne har afgivet lidt fugtighed.
Tag panden af varmen og rør balsamico og dild i.
Hæld pandens indhold op i en stor skål og stil den på køl i
mindst 1 time og gerne 8 timer
(der vil samle sig mere grønsagssaft i den tid).
Tag skålen ud af køleskabet ca. 30 min før servering og
smag gazpacho-salaten til med salt, peber og tabasco.

 
2. Bland imens krydderblandingen i en lille skål.
Smør laksefileterne jævnt på begge sider med rapsolie og
drys krydderblanding over.
Stil fisken tildækket 1 time i køleskabet.

 
3. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).

 
4. Rens grillristen grundigt.
Grill laksefileterne over direkte høj varme og med lukket låg,
til de er stegt som ønsket.
Vend fileterne en gang efter 6-7 min og flyt dem rundt på risten,
så alt grilles jævnt.
Anret den varme laks med gazpacho-salat.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her