Ja, faktisk er der så mange muligheder med en grill, at det
kan være noget af en kunst at begrænse sig! Server lammesteaks i en lækker kryddermarinade
med bare en fyldig sprød salat og grillet brød.
Til 4 Personer
# Ingredienser
4 lammesteaks a ca. 175 g
8 kviste frisk rosmarin
8 friske laurbærblade
2 spsk olie
Kryddermarinade:
2 spsk solsikkeolie
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk
grillkrydderi fx jerk seasoning
1 spsk
currypasta
1 tsk frisk ingefær, fintrevet
1 dåse hakkede flåede tomater
4 spsk worcestershiresauce
3 spsk rørsukker
salt og peber
*
I Køkkenet
Marinade: Varm olien op i en tykbundet gryde.
Tilsæt løg og hvidløg, og svits det under jævnlig omrøring i
5 min, eller til løget er klart.
Tilsæt grillkrydderi, currypasta og revet ingefær og svits
videre under konstant omrøring i 2 min.
Tilsæt tomater, worcestershiresauce og sukker og krydr med
salt og peber.
Bring det i kog under konstant omrøring, skru ned for varmen
og lad saucen koge videre i 15 min, eller til den er tyknet.
Tag gryden af varmen og lad saucen køle af.
Læg lammesteakene mellem to stykker film og bank dem flade
med en kagerulle.
Kom dem i et stort, fladbundet fad (ikke metal).
Fordel marinaden over dem og vend dem rundt.
Dæk med film og stil dem på køl i 3 timer.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Lad lammet dryppe af, men gem marinaden.
Grill lammet på grillristen ved jævn-stærk varme i 5-7 min
på hver side.
Pensl dem jævnligt med marinaden undervejs.
Dyp i mellemtiden rosmarinen og laurbærbladene i olie og
steg dem på grillen i 3-5 min.
Server straks lammet sammen med krydderurterne.
Tips: Få lammeryggen skåret ud til lammesteaks ved din
slagter, det er ikke noget man bare lige gør med en almindelig køkkenkniv.