Lammekød og ribs er en lækker smagskombination. Ribs har kun
sæson i kort tid, så det er en god ide at fryse nogle ned, så de kan bruges
uden for sæsonen. Giver 4 portioner
# Ingredienser
450 g magert lammekød, kølle eller bov, skåret i terninger
2 spsk ribsgelé
3 spsk ribseddike
2 tsk sojasauce
2 spsk vegetabilsk olie
8 kviste frisk rosmarin eller træspid, gennemvædede
TIL COULISEN:
75 g friske ribs, skyllede
2-3 kviste frisk mynte
1-2 spsk farin eller efter smag
1 spsk ribseddike
* Tilberedning
1 Læg terningerne af lammekød i en glasbageform.
Opvarm ribsgeleen med eddike, sojasauce og olie og
rør rundt til det er blandet godt.
Hæld marinaden over lammekødet og vend det så
det er dækket på alle sider.
Dæk til og lad det trække i køleskab i 30 min.
Øs marinaden over lammet nogle gange.
2 Tag bladene af den nederste del af rosmarinkvistene,
og sæt lammekødet på rosmarinkvistene som spid.
Alternativt kan du bruge træspid.
3 Imens laves coulisen ved at koge ribsene med myntekviste,
farin og eddike over middel varme.
Lad dem simre i 10 min eller til de er bløde.
Passér dem gennem en fin sigte for at få en glat sauce.
Sæt den til side.
4 Grill lammespiddene over middel varme, 3-5 min på hver
side
eller til de er stegt som du ønsker det. Server med
ribscoulis.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------