Lækker, nordisk-inspireret opskrift med velsmagende lammeryg.
Kødets gode smag, kan suppleres af en dejlig salat med kartofler vendt i en
cremet flødemarinade.
Personer: 10. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 80 min +
20 min hvile. Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C.
Kernetemperatur: 58 °C. Udstyr: Alubakke.
# Ingredienser:
1 hel lammeryg (4,5kg)
½ bdt rosmarin
10 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt og peber
*
I køkkenet:
Hak rosmarin og hvidløg fint.
Snit fedtet på lammeryggen – pas på at ikke at snitte ned i
kødet.
Gnid ryggen med olie, hakket rosmarin og hvidløg.
Drys med salt og peber.
Ved grillen:
Fyld grillstarteren 1/3 – 1/2 op med briketter, og klargør
grillen til indirekte, høj varme (200 °C).
Placer en alubakke mellem briketterne til at opsamle fedt
fra ryggen.
Læg lammeryggen midt i grillen, og grill den i 30 min.
Fordel trækul over briketterne efter 30 min. (utændte, cirka
en halv grillstarter).
Grill lammeryggen færdig, til den har en kernetemperatur på
58 °C.
Lad lammeryggen hvile i mindst 20 min., inden den skæres ud.