Se guide til grillet lammekrone med præcis stegetid. Lammekrone
på grill bliver saftig og mør, og her kan du se hvordan de grillede tomater
skal laves
Personer: 4. Forberedelse: 45 min. Tilberedning: 30min +
trækketid. Grillmetode: Direkte/Indirekte.
Optænding - gas: Høj. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur:
220 °C. Kernetemperatur: 56 °C.
Udstyr: stegerist, alu-bradepande, grønsagsbakke
# Ingredienser
1 lammekrone
1 spsk. balsamico-glaze
1 spsk. brun farin
1 spsk. sød chilisauce
2-3 fed hvidløg
Grillede tomater:
blommetomater
1 bundt basilikum
200 g rasp
25 g parmesan
1 fed hvidløg
salt og peber
*
I køkkenet
Soignér kødet – fjern evt fedt, og rids kødsiden med en
skarp kniv.
Bland balsamico-glaze, brun farin og chilisauce.
Pil og hak hvidløget fint.
Rør det i blandingen, og smør så marinaden ud over lammet.
Lad det marinere 1-3 timer
Skyl tomaterne, og halvér dem på langs.
Riv parmesanen.
Skyl og tør basilikummen, og pil hvidløget.
Blend basilikum med rasp, revet parmesan og hvidløg.
Smag til med salt og peber.
Læg tomaterne på grønsagsbakken, og fordel den grønne rasp
oven på tomaterne.
Ved grillen
Gør først grillen klar til høj, direkte varme – lad den
blive godt varm.
Læg kødet direkte på risten, og brun det af.
Omstil nu grillen til middel, indirekte varme – cirka 180
°C.
Bruger du en af de mindre grillmodeller, skal du bruge en
stegerist og en alu-bradepande.
Læg kødet på indirekte varme, læg låget på, og grill det
først 10 minutter på bensiden – så cirka 10 minutter på kødsiden.
Grill det, indtil det har en kernetemperatur på cirka 56 °C.
Mens kødet griller, stiller du grønsagsbakken med tomaterne
på grillen ved indirekte varme.
Bag tomaterne i 15-20 minutter – indtil raspen er sprød.
Tag kødet af grillen.
Lad det trække 10 minutter, inden du serverer det med de
grillede tomater.