Påsken nærmer sig med hastige skridt - og for mange betyder
det at der skal lam på menuen. Har du grill, så er du vel klar hele året til
denne version af den græske klassiske...
Forret. Personer: 4. Forberedelse: 4,5 time. Tilberedning:
10 min. Grillmetode: Direkte
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Pande
eller wok
# Ingredienser
5 kviste rosmarin
en håndfuld citrontimian
en håndfuld oregano
3 fed hvidløg
2 spsk brun farin
saften fra en halv citron
150 ml olie
8 lammefileter
Mirabellesalsa:
500 g mirabeller (kirsebær) – meget modne
1 skalotteløg
1 chili
1 spsk frisk ingefær
2 spsk frisk salvie
2 spsk honning
æblebalsamico
salt og sort peber
*
I køkkenet
Skyl krydderurterne, og hak dem fint. Pil hvidløgene, og
knus dem med den flade side af en kniv. Kom krydderurter, hvidløg og citronsaft
i olivenolien, og bland det hele godt sammen.
Læg lammefileterne i marinaden, og lad dem ligge i fire
timer.
Skyl mirabellerne, halver dem, og fjern stenene.
Hak dem derefter groft.
Skræl og hak løget.
Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den fint.
Skræl og riv ingefæren.
Skyl salvien, og hak den fint.
Bland derefter alle ingredienserne til salsaen sammen.
Husk honning og æblebalsamico. Smag til med salt og peber.
Ved grillen
Varm grillen op (direkte varme), til den er meget varm.
Sæt panden i hullet i risten, og lad den blive varm.
Tilsæt det marinerede lammekød, og grill det i 5-7 minutter
afhængigt af, hvor rødt det skal være.
Vend jævnligt kødet.
Servér sammen med mirabellesalsaen.