Logo

Grillspid med marineret lam og grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillspid med marineret lam og grønsager

 

Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv.

Til 4 personer

# Ingredienser

saften af 2 store citroner
1 dl olie

1 fed hvidløg, knust
1 spsk frisk oregano eller mynte

700 g lammekølle uden ben eller filet

2 grønne peberfrugter, uden kerner og i 3 cm store tern
2 courgetter, i 2½ cm tykke skiver

12 perle- eller skalotteløg
8 store laurbærblade

salt og peber

friskkogt ris, som tilbehør
citronbåde, som tilbehør
tzatziki, som tilbehør (se god opskrift)
 

 

* Tilberedning

1 Kom citronsaft, olie, hvidløg, oregano samt salt og peber i en skål og pisk det sammen.
Puds kødet fri for fedt, skær det i 4 cm store tern og kom det op i marinaden.

 

2 Vend lammet i marinaden, dæk med film og stil det på køl i mindst 8 timer eller natten over.

Vend det rundt et par gange undervejs.

 

3 Varm grillen godt op.

Sæt skiftevis lam, peberfrugt, courgetter, løg og laurbærblade på oliepenslede metalspid.

Husk at fordele ingredienserne ligeligt mellem de enkelte spid og gem marinaden fra kødet.

 

4 Grill spiddene på en oliesmurt grillrist i 10-15 min ved jævn-stærk varme, eller til de er gennemstegte.

Vend dem ofte undervejs og pensl dem samtidig med marinaden.

Server straks på et leje af friskkogt ris samt citron både og tzatziki.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.182 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her