Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
saften af 2 store
citroner
1 dl olie
1 fed hvidløg, knust
1 spsk frisk oregano eller mynte
700 g lammekølle
uden ben eller filet
2 grønne
peberfrugter, uden kerner og i 3 cm store tern
2 courgetter, i 2½ cm tykke skiver
12 perle- eller
skalotteløg
8 store laurbærblade
salt og peber
friskkogt ris, som
tilbehør
citronbåde, som tilbehør
tzatziki, som tilbehør (se god opskrift)
* Tilberedning
1 Kom citronsaft,
olie, hvidløg, oregano samt salt og peber i en skål og pisk det sammen.
Puds kødet fri for fedt, skær det i 4 cm store tern og kom det op i marinaden.
2 Vend lammet i
marinaden, dæk med film og stil det på køl i mindst 8 timer eller natten over.
Vend det rundt et
par gange undervejs.
3 Varm grillen godt
op.
Sæt skiftevis lam,
peberfrugt, courgetter, løg og laurbærblade på oliepenslede metalspid.
Husk at fordele
ingredienserne ligeligt mellem de enkelte spid og gem marinaden fra kødet.
4 Grill spiddene på
en oliesmurt grillrist i 10-15 min ved jævn-stærk varme, eller til de er
gennemstegte.
Vend dem ofte
undervejs og pensl dem samtidig med marinaden.
Server straks på et
leje af friskkogt ris samt citron både og tzatziki.