Halve kyllinger er hele kyllinger, der er blevet delt i to
stykker med ca. samme vægt. De er gode, hvis du vil have smagen af en hel
kylling, men ikke har tid til at stege kyllingen hel.
Giver 2-4 portioner
# Ingredienser
2 halve kyllinger (1,5-1,7 kg)
TIL RUBBEN
3 spsk løgsalt
1 tsk friskkværnet sort peber
1 tsk tørret basilikum
½ tsk tørret timian
¼ tsk stødt sellerifrø
TIL GLASERINGEN
2¼ dl hindbærsyltetøj
½ dl balsamicoeddike
1 spsk likør med appelsinsmag, fx Triple Sec eller Curaçao
1 tsk havsalt
½ tsk friskkværnet sort peber
* Tilberedning
1 Kom krydderierne i en lille skål og bland dem godt. Sæt
dem til side.
2 Skyl kyllingen og dup den tør med køkkenrulle.
Gnid omhyggeligt kyllingen med rubben og sæt den til side.
3 Kom ingredienserne til glaseringen i en gryde og kog dem
over middel varme, mens der piskes med et piskeris, ca. 10
min.
4 Grill de halve kyllinger under låg over middel varme med
skindsiden
nedad i ca. 1 time. Vend dem for hver 10. til 15. minut.
Pensl dem med glaseringen og steg dem i 5-7 min mere.
Gentag glaseringen mindst en gang til eller mere.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes
med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------