Logo

Barbecue-kyllinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Barbecue-kyllinger

 

Kylling er altid et hit. Her får du opskriften på en helstegt barbecue-kylling med grillstegte majskolber, blandet grøn salat og flûte.

4-6 portioner

 

#

2 store kyllinger, 1000-1200 g stk.

Barbecue-grillsauce:

1 dl olie

3 spsk koncentreret tomatpuré

1 spsk barbecuekrydderi

1 spsk engelsk sauce (HP)

1 løg, groftrevet  

salt og peber

evt. et par dr. tabasco eller

stærk chilisauce

2 fed knust hvidløg

1-2 dl bouillon.

TILBEHØR: Grillstegte majskolber, blandet grøn salat, flûte.

*

Del kyllingerne i kvarte og skær løst halsskind af.

Tør evt. indmadsrester af (nyre og lunge) med papir.

Kog barbecuesaucen sammen af de nævnte ingredienser.

Kog den ved svag varme ca. 15-20 min. Afkøl.

 

Læg kyllingestykkerne i en skål og hæld barbecuesaucen over.

Vend alle stykkerne i saucen.

Lad dem trække 4 timer i køleskab.

 

Tag kyllingestykkerne op og stryg saucen af med fingrene.

Læg lårstykkerne på den forvarmede grill og steg dem ca. 10 min.

Læg derefter bryststykkerne på grillen.

Penst ofte kødet med barbecuesaucen, og vend det ca. hvert 3-4 min.

Steg lårstykkerne ca. 25-35 min og bryststykkerne ca. 15-25 min afhængigt af størrelsen.

 

Server kyllingerne med grillstegte majs, blandet grøn salat, fx med rå blomkål, tomater og agurk samt varm flûte.

 

VARIATION AF TILBEHØR:

Server kyllingerne med pommes frites eller bagte kartofler og bønnesalat.

 

VARIATION AF RETTEN

 

1. HVIDLØGSKYLLINGER: Del kyllingerne i kvarte.

Bland en hvidløgsolie af 4 spsk olie, 2 fed knust hvidløg, ¼ tsk groftmalet peber, 2 spsk citronsaft.

Kyllingerne pensles og grillsteges som barbecue-kylling.

Pensles ofte under stegningen og drysses med salt mod stegetidens slutning.

Serveres med kartofler i alufolie, eller nye kartofler serveret med cremefraiche blandet med finklippet purløg og andre friske krydderurter.

Krydderolien til disse kyllinger kan varieres med rosmarin, basilikum, barbecuekrydderi eller andre krydderurter/krydderier i stedet for eller med hvidløg.

 

2. SPRØD SOYA-KYLLING: Soya-grillmarinaden: ½ dl olie, ½ dl kinesisk soya, 1 tsk tør, gul sennep, 2 fed knust hvidløg, evt. ½ tsk ingefær.

2 kyllinger skåret i kvarte marineres 2 timer i denne blanding.

Grillsteges som barbecue-kylling. Pensles ofte under. stegningen med marinaden.

Serveres med grøn salat og chips eller kartoffelsalat.

 

Kartoffelsalat:

Rør en dressing af 4-5 dl ymer/ylette og smag den til med 2-3 spsk revet løg, 1-2 tsk lys dijonsennep, salt, peber og citronsaft.

Bland ¾ kg kogte, kolde kartofler skåret i skiver og evt. 100 g friske eller optøede ærter i dressingen.

Drysses med hakket persille eller andet kryddergrønt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.815 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her