Det er en god ide at
variere med lammekød, eller måske oksekød såsom tyndsteg. Server spiddene med
Ingefær-jordnødde sauce. Brug grillkul og en stor åben grill eller en gasgrill.
4 portioner
#
700 g hel svinekam
eller svinefilet
½ frisk ananas
Indisk krydderi, se
opskrift
olie
8 grillspid af træ,
der har ligget i blød i vand ½ time
alufolie
*
1. Skær kødet i
store tern, ca. 3x3 cm.
Ternene krydres med
indisk krydderi og lægges til side.
Skær enderne af
ananassen.
Stil den derefter på
højkant, og skær skrællen af oppefra og ned.
Skær ananassen i
lige så store tern som kødet.
2. Sæt kød og ananas
skiftevis på spiddene, og dryp lidt olie over.
Lav saucen, og stil
den til side.
3. Lad kullene
brænde ned, til gløderne er grå og dækker halvdelen af grillen.
Kontroller varmen,
som skal være meget stærk.
Læg en bred strimmel
folie ud, så enderne af spiddene ikke brænder.
Grill spiddene over
direkte varme.
Regn med 2-3 min. på
hver side og i alt ca. 12 min.
Lav den wokgrillede
pastasalat imens.
Server spiddene med
det samme, ledsaget af sauce og salat.