I denne opskrift
bruger du både direkte og indirekte varme. Brug en kuglegrill med briketter
eller en gasgrill med låg.
4 portioner
#
700 g svinemørbrad
eller nakkekam uden spæk
salt og friskkværnet
sort peber
1 spsk salvie
1 pakke bacon (ca.
140 g)
*
1. Krydr mørbraden
med rigeligt salt, sort peber og salvie.
Læg et lag bacon ud
på et skærebræt.
Læg kødet ovenpå, og
pak det ind i bacon, så det er helt dækket.
Læg til side, til
der skal grilles,
2. Lad briketterne
brænde ned, til gløderne er grå. Kontroller varmen, der skal være middelstærk.
Grill mørbraden
direkte over gløderne. Regn med 9-10 min.
3. Flyt så kødet, så
det får indirekte varme, og luk låget.
Lad spjældene være
åbne i bunden og i låget.
Stik et
stegetermometer ind i den tykkeste del af kødet.
Regn med 15 min.
indirekte grilltid eller til mørbradens temperatur er kommet op på 65 °C.
Tag derefter kødet
af grillen, og lad det hvile indpakket i folie 7-9 min. eller til den indre
temperatur er nået op på 68-69 °C.
Jeg synes, kødet bliver
mere saftigt og velsmagende på den måde, selvom 72 °C er den klassiske
serveringstemperatur.
Skær mørbraden i
tynde skiver, og server med salat.
Sådan pakker
mørbraden ind i bacon