Uanset om
solen skinner eller om sneen daler, så kan du sagtens fyre op for grillen og
lave den perfekte flæskesteg
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 70 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C.
Kernetemperatur: 68 °C.
Udstyr: Stegholder, foliebakke/fad
# Ingredienser
1-1,5 kg ridset svinekam
1-2 spsk fint salt
2 lime, ubehandlede
2 kvist rosmarin
1 kvist timian
12 skalotteløg, pillede
¾ l vand eller bouillon
peber til sauce
*
I køkkenet:
Riv limeskallen fint, og bland halvdelen af skallen med
salt, grofthakket timian og rosmarin.
Gnid blandingen godt ned imellem sværene på stegen.
Læg stegen i en stegholder, og sæt den i et fad eller
foliebakke.
Tilføj vand/bouillon, skalotteløg til foliebakken.
Ved grillen:
Klargør grillen til indirekte, høj varme, 250 °C.
Sæt stegholder og foliebakke på grillen, og grill stegen i
ca. 30 min.
Skru ned for temperaturen til middelhøj varme, 180 °C, og
grill videre i 30-40 min.
Tag skalotteløgene op efter 45 min, og gem dem til saucen.
Tilsæt mere væde undervejs, hvis det fordamper.
Tag stegen og foliebakken af grillen, når stegen har den
rette kernetemperatur, og gem væden til saucen.
Lad stegen trække 15 min. inden udskæring, og drys med
resten af limeskal ved servering.
Tips: Brug stegeskyen til sauce. Sigt væden ned i en gryde,
og tilsæt ekstra grønsagsbouillon og 2 dl fløde. Kog saucen op. Læg de grillede
løg i saucen, og smag til med peber.