Få sprøde svær og saftigt kød med den her nemme opskrift på
flæskesteg på grill. Få den her!
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 100 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C. Kernetemperatur:
65 °C.
Udstyr: Stegholder, foliebakke/fad
# Ingredienser
1-1,5 kg ridset svinekam
1-2 spsk fint salt
2 lime, ubehandlede
2 kvist rosmarin
1 kvist timian
12 skalotteløg, pillede
5 hele kardemommekapsler
¾ l vand eller bouillon
peber til sauce
*
I køkkenet:
Riv limeskallen fint, og bland halvdelen af skallen med
salt, grofthakket timian og rosmarin.
Gnid stegen godt med blandingen også ned imellem sværene.
Læg stegen i en stegholder, og sæt den i et fad eller
foliebakke.
Tilføj vand/bouillon, skalotteløg og kardemommekapsler til
foliebakken.
Ved grillen:
Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme (175° C).
Sæt stegholder og foliebakke på grillen, og grill stegen i
ca. 1 time.
Tilsæt mere væde undervejs, hvis det fordamper.
Tag skalotteløgene op efter 45 min., og gem dem til saucen.
Øg grilltemperaturen til 200 °C, og grill stegen i
yderligere ca. 20 min. til sværen er sprød.
Tag foliebakken af grillen, og gem væden til saucen.
Lad stegen trække 15 min. inden udskæring, og drys med
resten af limeskal ved servering.
Tips: Brug stegeskyen til sauce. Sigt væden ned i en gryde,
og tilsæt ekstra grønsagsbouillon og 2 dl fløde. Kog saucen op. Læg de grillede
løg i saucen, og smag til med peber.
Griller du på en kulgrill, kan du øge grilltemperaturen ved
at tilføje klargjorte briketter. Bliver grillen for varm, fjerne du blot et par
briketter.