Logo

Oksekød teriyaki på spid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekød teriyaki på spid

 

Sæt kød, peberfrugt og forårsløg på spid som vil blive et hit for hele familien! Oksekød marineret i teriyaki. Se flere sunde og slankende opskrifter med oksekød her...

Til 4 Personer. 45 min.

 

# Ingredienser

450 g ekstra tynde steaks

1 gul peberfrugt, uden kerner og i mindre stykker

8 forårsrøg, i smalle skrå stykker

Tilbehør: Salatblade

 

Sauce:

1 tsk Maizena

2 spsk tør sherry

2 spsk hvidvinseddike

3 spsk soja

1 spsk mørk muscovadosukker (læs om)

1 fed hvidløg, knust

½ tsk stødt kanel

½ tsk stødt tørret ingefær

*

 

I køkkenet

Læg steakene i et fladbundet fad (ikke metal).

 

Sauce: Rør Maizena og sherry sammen i en lille skål og rør derefter resten af ingredienserne i.

Hæld saucen over kødet, dæk med film, stil kødet på køl og lad det marinere i mindst 2 timer.

 

Tag kødet op og hæld saucen i en lille gryde.

Kog den igennem i mindst 5 min under jævnlig omrøring.

Skær kødet i meget tynde, lange strimler og sæt dem på spid udblødt i vand, hvor hvert stykke er foldet som en harmonika, skiftevis med peberfrugt og forårsløg.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Grill spiddene på grillristen i 5-8 min.

Vend dem undervejs og pensl jævnligt med saucen.

Anret spiddene på tallerkener og stænk dem med resten af saucen.

Server straks med salatblade til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her