Ved tilberedning i
pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.
Opskriften er
beregnet til 4 personer
#
4 medaljoner af mørbrad a ca. 160 g
1 ubehandlet lime saften af
1 ubehandlet citron, saften af
salt og peber
sukker
6 basilikumblade
100 g rucola
friskhøvlet parmesan
*
Snit med en skarp kniv hver bøf på kryds og tværs hen over
den ene side, så der dannes et mønster på ca. 3x3 mm store tern.
Kom lime- og citronsaften i en skål, hak basilikumbladene
fint og kom dem i skålen, smag til med salt og peber samt en lille smule sukker
og stil det koldt.
Krydr kødet med salt, peber og sukker og steg på den side,
der ikke har snitmønster i ca. 3 minutter.
Hvis der benyttes grillpande eller grill, kan kødet drejes
90° efter halvandet minut, så det på den måde får et flot grillmønster.
Anret rucolaen på tallerkener og læg kødet derpå med den
stegte side nedad, hæld citrussaucen over og top med lidt friskhøvlet parmesan.
Tip til tilbehør: Ciabatta med hjemmerørt kryddersmør.