Her får du vores opskrift på lækre og nemme grillspid, med
både kylling, kalv og rejer. Lav dine egne grillspid og nyd at bruge din grill.
Prøv fx grillspyd med lam, oksekød, laks, mørbrad, grønsager eller frugt. Grillspid
er godt i madkurven, når turen går til stranden, skoven eller ...
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 10 min.
Grillmetode: Direkte.
Optænding - gas: Middel. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur:
200 °C. Udstyr: Grillspid
# Ingredienser
Kyllingespid:
2 kyllingebryst
8 små skalotteløg
1 rødt æble
4 myntekviste
Kalvespid:
250 g kalvefilet
1 lille hokkaidogræskar
1 bundt salvie
12 små letkogte kartofler
Rejespid:
8 store rejer
8 radiser
4 røde chilier
½ bundt koriander
2 lime
*
I køkkenet
Kyllingespid:
Pil løgene, og giv dem et opkog i 10 minutter.
Fjern de yderste to lag.
Skyl æblet, og skær det i otte både.
Fjern kernehus og stilk.
Skær hvert kyllingebryst i fire stykker.
Sæt kylling, løg, æblebåde og skyllede mynteblade på grillspiddene
skiftevis.
Kalvespid:
Skær kalvefilet i tern a 3 x 3 cm.
Skræl græskarret, og skær det så i samme størrelse tern.
Sæt kalvekød, græskar, skyllede salvieblade og kartofler på
grillspiddene skiftevis.
Rejespid:
Skyl rejerne – du kan eventuelt vælge at pille dem, men de
kan også sagtens grilles med skal.
Skyl radiserne, og skær top og bund af.
Flæk chilierne og fjern kernerne.
Skær hver halvdel i to.
Skyl limene, og skær dem i fire både hver.
Sæt så rejer, radiser, chili, skyllede korianderblade og
lime på grillspiddene skiftevis.
Ved grillen
1. Gør grillen klar til direkte varme.
Brug det, der svarer til lige knap én grillstarter
klargjorte briketter, hvis du griller på kulgrill.
2. Lad risten blive godt varm.
Smør den med olie, og læg så grillspiddene på.
Læg låget på grillen, og grill spiddene cirka to minutter på
hver side.
Servér spiddene – fx med en god salat og soja til rejespiddene.