Forkæl din familie og venner med lidt grillet fisk! Det er
let at grille laks, og der er mange forskellige muligheder for tilbehør.
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let
Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr: Bambusspid
# Ingredienser
400 g laks uden skind
30 g purløg
50 g sorte sesamfrø
50 g hvide sesamfrø
3 spsk olie
wasabi-pasta
50 g mayonnaise
Dip:
1 spsk honning
1 spsk sød sennep
1 spsk olie
1 g brun farin
salt og peber
*
I køkkenet
Skær laksen i ensartede tern. Sæt laksestykkerne på spiddene.
Sørg for, at spidserne på spiddene er dækket af laks.
Skyl purløget, og hak det fint.
Kom derefter de sorte og hvide sesamfrø og purløget i hver
sin skål.
Pensl laksestykkerne med olie.
Tilsæt lidt vand til wasabi-pastaen og mayonnaisen.
Kom alle ingredienserne til dippen i en skål, og bland dem
grundigt.
Ved grillen
Forbered grillen til direkte varme – ca. 250 °C.
Grill laksespyddene kort på begge sider – ca. 1 minut på
hver side afhængigt af ternenes størrelse – og lad dem køle af herefter.
Dyp hver slikkepind i først dippen og herefter enten i de
sorte eller hvide sesamfrø og til sidst i purløget.
Serveres med Wasabi-mayo.