Empanadilla også kaldt for Empanada er små fyldte dej tasker
og stammer fra Spanien. De minder lidt om pizza calzone i miniformat. Spanske empanadillas
indbagt med stegt chorizo - super tilføjelse til ethvert tapasbord.
Personer: 4. Forberedelse: 60 min. Tilberedning: 5 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Svær. Grilltemperatur: 180 °C. Udstyr:
Støbejernspande med tilhørende rist
# Ingredienser
Dej: 250 g hvedemel
1 dl tør hvidvin
½ dl olie
salt
1 æg
2 æggeblommer
2 spsk yoghurt
olie til stegning
Fyld:
100 g chorizo
50 g abrikoser eller tørrede tomater
100 g hård ost, fx manchego
50 g flødeost
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
salt og peber
friske krydderurter, fx timian, rosmarin, persille eller
mynte
*
I køkkenet
1. Lav en god, lind dej af mel, vin, olie, salt og æg.
Kom dejen i en frostpose, og lad den hvile i mindst 30
minutter.
2. Lav fyldet, mens dejen hviler.
Hak chorizo og abrikoser/tørrede tomater.
Riv derefter den hårde ost.
Pil løg og hvidløg, og hak begge fint.
3. Når dejen har hvilet, skal du rulle den ud med lidt mel,
til den er omkring 0,5 cm tyk.
Skær dejen ud i cirkler med en diameter på 5-10 cm.
4. Pisk æggene sammen med yoghurten.
Kom 1 skefuld af fyldet (se nedenfor) på de udskårne
cirkler, pensl kanterne med blandingen af æg og yoghurt, og fold derefter
cirklen.
Pres kanterne sammen med en gaffel.
Ved grillen
1. Forbered grillen til direkte varme – ca. 180-200 °C.
2. Sæt stegepanden på grillristen, og lad den forvarme i et
par minutter.
Steg løgene på stegepanden over direkte varme.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i omkring 2 minutter.
3. Tilsæt de resterende ingredienser til fyldet, og steg dem
godt igennem.
Tag herefter fyldet af stegepanden og fordel det på dejen
som beskrevet ovenfor.
4. Kom rigeligt med olie på panden.
Når olien er blevet varm, skal du forsigtigt komme dine
empanadas på panden og stege dem i 4-5 minutter.
Vend dem efter ca. 2 minutter, så de bliver godt sprøde på
begge sider.
3. Tag dem herefter af panden, og lad olien løbe af.
Drys med friske krydderurter inden servering.
Tips: Hvis du ikke ønsker at lave dejen selv, kan du også
bruge færdig dej fra supermarkedet.
Synes du ikke om chorizo, kan du bruge fx skinketern i
stedet.