Her er opskriften på de perfekte oksesteaks på grill - så er
du altid sikker på et super resultat. Brug blot brun farin, soja og whisky -
også hvidløgsbrød.
Til 4 personer
# Ingredienser
4 oksesteaks fx oksefilet eller ribeye
4 spsk whisky
2 spsk soja
1 spsk mørk muscovadosukker
tomatskiver
peber
nogle kviste bredbladet persille, til pynt
Tilbehør: Hvidløgsbrød
*
I Køkkenet
Rids fedtkanten på steakene et par steder - det forhindrer
dem i at bukke enderne opad, når de grilles.
Læg kødet i en fladbundet skål (ikke metal).
Pisk whisky, soja, sukker og peber efter behag sammen i en
lille skål.
Rør, til sukkeret er opløst.
Fordel marinaden over steakene.
Dæk med film og stil dem på køl i mindst 2 timer.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Grill steakene kort på begge sider på grillristen, hvor
grillen er varmest, i 2 min for at lukke porerne.
Flyt kødet hen på en mindre varm del af grillen og grill
videre i 4-10 min på hver side, eller til steakene er stegt, sådan som du bedst
kan lide dem.
Tjek undervejs hvor rødt kødet er ved at stikke i det med en
spids kniv - hvis saften er rød, er steaken det også:
Jo lysere kød saft, desto mere gennemstegt er kødet.
Grill tomatskiverne let i 1-2 min.
Anret steaks og tomatskiver på varme tallerkener.
Pynt med persillekviste og server med hvidløgsbrød til.