Brisket er en ægte
grill-favorit over there hos de barbeque-gale amerikanere.
Ved
grill-konkurrencer rundt om i det store land dyster de i
at lave den bedste
brisket!
Tilbehøret er efter
dit humør, men prøv Crudité salaten! Godt til 4 personer.
# Ingredienser
1 oksespidsbryst
1 bøtte
rub/krydderiblanding
8 hvide asparges
8 grønne asparges
4 gulerødder
Olivenolie
1 bundt friske
krydderurter
salt og peber efter smag
* Tilberedning
Oksebrystet gnides
helt ind i krydderiblandingen og
lægges på en ca. 100
°C varm grill med en alubakke under.
Der grilles ved
indirekte varme, hvilket vil sige, at kullene
skal ligge ude i
hver side af grillen.
Stegen placeres i
midten.
Det er vigtigt, at
grillen ikke kommer højere op i temperatur,
da oksebrystet
ellers vil blive tørt.
Oksebrystet skal
have omkring 6 timer og til slut have en
kernetemperatur på
85-90 °C.
Med jævne mellemrum,
ca. hver time, lægges der en lille
håndfuld røgflis på
de varme kul.
Røgflis fås i mange
varianter fx med æblesmag eller whiskey.
Asparges cruditésalat
De hvide asparges
skrælles fra hovedet og ned.
De sidste 2 cm
knækkes af - de kan være trævlede.
De grønne asparges
skal ikke skrælles, men knæk igen 2 cm af.
Gulerødderne
skrælles.
De hvide og grønne asparges
samt gulerødderne slices i
tynde skiver på et
mandolinjern eller med en kartoffelskræller.
De tynde strimler
vendes nu med groft hakkede krydderurter og
smages til med
olivenolien samt salt og peber.
Serveringsforslag
Prøv at servere
tynde skiver af oksebrystet i en grov burgerbolle
med en god
chilimayonnaise.
Crudité salaten
anrettes pænt ved siden af.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk