Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste dip, mayo, saucer,
marinader, glaseringer, salsaer,
rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 20 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C
# Ingredienser
4 peberfrugter, gerne i forskellige farver
6 tomater
1 lille bundt purløg – ca. 100 g, når det er hakket
½ rød chili
1 rødløg
1 fed hvidløg
saft af ½ lime
2 spsk (oliven)olie
salt og peber
*
I køkkenet
1. Skyl peberfrugter og tomater.
2. Skær et kryds i bunden af hver tomat.
Grill nu tomaterne og peberfrugterne – se nedenfor.
3. Grill tomaterne færdig og læg dem i en skål med iskoldt
vand.
Lad i mellemtiden peberfrugterne køle af på et skærebræt.
4. Tag skindet af og fjern kernerne på både tomater og
peberfrugter, når begge er kølet af.
Skær derefter kødet i små stykker.
5. Skyl purløg og chili, og hak det fint.
Pil løg og hvidløg – hak derefter løget fint, og pres
hvidløget.
6. Bland tomater og peberfrugter med purløg, chili, løg og
hvidløg.
Tilsæt limesaft og olie, og krydr med salt og peber.
Ved grillen
1. Klargør grillen til indirekte varme, ca. 220-230 °C.
Ved brug af kulgrill, anvend da briketter i en mængde, der
svarer til lidt under en ½ grillstarter.
2. Anbring tomaterne midt på grillristen over indirekte varme.
Læg peberfrugterne over direkte varme, og luk låget.
3. Grill tomaterne, indtil der kommer en lille revne ved
krydset.
Det tager ca. 5-6 minutter.
Peberfrugterne skal grilles ved direkte varme, indtil
skindet bliver sort – det tager længere tid end med tomaterne.
Tag tomaterne af grillen, når de har fået nok, og læg dem i
iskoldt vand – se ovenfor.
Husk at vende peberfrugterne i mellemtiden, så skindet
bliver sort på alle sider.
Fortsæt herefter som beskrevet ovenfor.