Når laks er helt frisk og steges, så den stadig er helt
saftig og en anelse mørk i kødet inderst inde, er den en af de fineste fisk,
man kan få ...
Personer: 8. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 6-8 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Kernetemperatur:
58 °C.
# Ingredienser
1 lakseside, fersk og med skind
salt og peber
6 kviste frisk dild
neutral olie
*
I køkkenet
Skrab skællet af laksen med en kniv, og skær laksen i 8
stykker.
Pensl skindsiden med olie, og krydr laksen med salt og peber.
Hak dilden groft.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Læg stegeristen på, og lad stegeristen blive godt varm.
Smør stegeristen med neutral olie.
Placer laksebøfferne på stegeristen med skindsiden nedad.
Grill laksen udelukkende på skindsiden i ca. 6-8 min.
Drys laksen med friskhakket dild inden servering.
Tips: Giv laksen ekstra god smag ved at lægge lidt rygetræ
(kirsebær- eller æbletræflis) på risten eller i en røgboks. Læg laksen på
stegeristen, når røgen begynder at udvikle sig.