Sprøde æblechips med kanel? Disse lækre, søde og ikke
mindste hjemmelavede æblechips smager skønt! En nem, børnevenlig og sund slik
Personer: ?. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 1 time.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 100 °C. Udstyr: Bagesten
# Ingredienser
4 æbler – eller så mange, du vil, gerne sure og kraftige i smagen
evt kanel
evt kokosolie
I køkkenet
Skyl æblet, og fjern stilk og kernehus uden at flække æblet.
Skær nu meget tynde skiver af æblet, og læg dem på en
bageplade med bagepapir.
Du kan evt pensle med lidt kokosolie og drysse med kanel.
Ved grillen
Gør grillen klar til indirekte varme.
Anvender du en kulgrill, skal du bruge under en halv
grillstarter klargjorte briketter for at opnå den ønskede temperatur.
Placér bagestenen midt på grillristen, læg låget på grillen,
og lad den nå 100-125 °C.
Læg så bagepladen med skiverne af æble på stenen, læg låget
på, og bag dem i cirka en time.
(evt 1½) Vend dem undervejs.
Når de har fået en time, er de stadig bløde, men tag
bagepladen af, og lad æblechipsene køle af.
Når de bliver kolde, bliver de helt sprøde.
Opbevar dem i en lufttæt beholder.