Lær at lave Toffee med pekannød og få inspiration til mange
andre lette, sunde og spændende lækkerier på grillen
Forberedelse: 60 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode:
Indirekte. Sværhedsgrad: Middel.
Grilltemperatur: 240 °C. Udstyr: Bagesten, gryde, bradepande
(25 x 25 cm)
# Ingredienser
Toffeestykker:
30 g smør
75 g sukker
1 spsk vand
Toffeebar:
150 g brun farin
2 æg
1 spsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
350 g creamy peanutbutter
100 g usaltede pekannødder (mandler eller andre nødder kan
også bruges)
Pynt:
50 g florsukker
I køkkenet
Toffeestykker: Tilsæt alle ingredienserne i en gryde, og
bring dem i kog ved middelhøj varme.
Lad sukkerlagen koge i ca. 6 min. under omrøring, til den
har en gylden, brun farve.
Hæld den flydende sukkerlage i en bradepande beklædt med
bagepapir, og sæt den til afkøling.
Hak den afkølede toffee i stykker.
Toffeebar:
Pisk brun farin, æg, vaniljesukker, bagepulver og
peanutbutter godt sammen.
Hak pekannødderne og vend dem i dejen sammen med
toffeestykkerne.
Hæld dejen i en grillfast bradepande beklædt med bagepapir.
Ved grillen
Fyld grillstarteren halvt op med briketter, og klargør
grillen til indirekte, høj varme, 240 °C.
Læg bagestenen i midten af grillen, og sæt kagen derpå.
Bag kagen i 25-30 min.
Efter grillning:
Lad kagen køle af. Skær den ud i stænger, ca. 24 stykker á
2x3 cm.
Drys toffeestængerne med florsukker.