De fleste kender suppen som Tom Yum Goong, altså med rejer,
Men den kan også laves med andre typer kød. I Thailand er alternativet typisk
kylling eller evt gris.
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr:
Støbejernsgryde.
# Ingredienser
1 l vand
300–350 g store rejer (fx tigerrejer)
1 skalotteløg
4-5 små cherrytomater
2 stilke citrongræs
1 spsk fiskesauce
1 spsk tamarind juice
3 skiver frisk galangarod
100 g svampe (typisk champignon)
4 kaffir limeblade
1 frisk lime
8 friske thai-chilier (eller 2 medium størrelse jalapenos)
½ tsk knust hvid peber
2 tsk sød chilipasta
*
I køkkenet
Skyl og rens rejerne.
Skyl citrongræsstilkene, og knus dem let med en kødhammer.
Rens løg, svampe og cherrytomater, og skær dem i små både.
Skær galangaroden i skiver.
Del chilierne, fjern frøene og skær dem i tynde strimler på
langs.
Ved grillen
Skyl og rens rejerne.
Skyl citrongræsstilkene, og knus dem let med en kødhammer.
Rens løg, svampe og cherrytomater, og skær dem i små både.
Skær galangaroden i skiver.
Del chilierne, fjern frøene og skær dem i tynde strimler på
langs.
Retten er rigtig spicy, så du skal overveje at servere en
skål ris til.
Tips: Tilsæt lidt kokosmælk til retten, hvis den skal være
mere rund og blød. Pynt evt. med korianderblade.
Nogle steder i Thailand er de ekstra dekorative med rejerne
– de giver dem et lille snit i ryggen og så folder rejerne sig ud og får en ret
speciel form.
I Thailand giver Tom Yum turisterne en fantastisk oplevelse
af thaimad. Det brænder i munden, men på den gode måde som samtidig bringer et
smil frem.