Æblecrumble er en virkelig nem dessert, som endda kan
varieres med den frugt, du lige har ved hånden - fx blommer, pærer eller bær. Verdens
bedste, lækreste og nemmeste æblecrumble. Krydret med kanel, toppet med mandler
og serveret med lun bærkompot og evt iskoldt flødeskum.
Personer: 4: Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 40 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr:
Kyllingeholder.
# Ingredienser
4 syrlige æbler
1 spsk sukker
smør eller neutral olie
Crumble:
¾ dl hvedemel
1 dl brunt sukker
1¼ dl havregryn
¾ dl malede mandler
1 tsk kanel
50 smeltet smør
Kompot:
15 g hindbær
15 g brombær
15 g blåbær
1 spsk sukker
1 vaniljestang
*
I køkkenet
Start med at lave crumble – bland alle ingredienserne i en
skål og stil den koldt, indtil den skal bruges.
Skyl æblerne og skræl dem.
Fjern kernehus og skær æblerne i rustikke stykker.
Vend dem i sukkeret.
Smør kyllingeholderen med smør eller smagsneutral olie, og læg æblestykkerne
ned i holderen.
Fordel crumble over æblerne og tryk let på dejen.
Skyl bærrene til kompotten.
Mos dem sammen med sukkeret, flæk vaniljestangen og skrab
kornene ud, og vend dem og selve stangen ned i bærmosen.
Ved grillen
Gør grillen klar til indirekte varme, ca. 185 °C.
Sæt kyllingeholderen midt på risten, og bag nu kagen under låg i 25 minutter.
Åbn låget og hæld kompotten ned i fordybningen i midten af kyllingeholderen.
Luk grillen igen, og lad kagen bage færdig i ca. 15
minutter.
Servér kagen og kompotten lun, evt med iskoldt flødeskum.