Apfelstrudel er en traditionel fillo – eller til nød –
mørdejskage fra Østrig og en populær dessert i mange lande, der engang hørte
under det østrig-ungarske rige. Det er den mest kendte type strudel
Personer: 4. Forberedelse: Grillmetode: Indirekte varme. Sværhedsgrad:
Let
# Ingredienser
2 ruller butterdej
1 æble
3 spsk æblekompot
*
I køkkenet
1 Skær butterdejen ud i to cirkler på hver 17 cm i diameter.
2 Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær den i tynde både
med en tykkelse på ca. 1 cm.
3 Bland æblekompotten med det friske æble, og fordel så
blandingen på en af butterdejscirklerne til ca. 1 cm fra kanten.
Læg den anden butterdejscirkel over som et låg, og tryk
forsigtigt kanterne på de to butterdejscirkler sammen med en gaffel.
Ved grillen
1 Gør grillen klar til indirekte varme – ca. 185 °C.
Anbring vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og forvarm
det i 5-8 minutter.
2 Læg din æblestrudel på sandwichsiden af jernet, og luk
det.
Bag den i 10-15 minutter.
3 Vend jernet 180 grader, og bag den anden side i 10-15
minutter, eller indtil begge sider er gyldne.
Serveres straks med fx cremefraiche, flødeskum eller
flormelis.