Noget af det størst opnåelige for kylling-, okse- og
svinekød er at blive smurt ind i en grillsauce rørt sammen efter denne opskrift
fra grillABC.dk
Forberedelsestid 15
min. Grilltid 30-40 min. Til 4-6 personer
# Ingredienser
16 kyllingeunderlår,
hver på ca. 100 g
2 tsk groft havsalt
½ tsk friskkværnet
sort peber
TIL SAUCEN
1 stort løg, pillet
2 mellemstore fed
hvidløg, pillet
4 spsk smør
1¼ dl tør hvidvin
2½ dl
salatmayonnaise
1 lille håndfuld
grofthakkede friske estragonblade
4 spsk æbleeddike (5
% syreindhold)
2 spsk friskpresset
citronsaft
1 spsk dijonsennep
1 spsk sukker
½ tsk mellemstærk
chilisauce
1 tsk havsalt
1 tsk groftkværnet
sort peber
* Tilberedning
1. Hak løg og
hvidløg meget fint.
Smelt smørret i en
lille gryde over middel varme på komfuret
og sauter
løgblandingen i 2-3 min; rør rundt af og til.
Hæld vin på, rør
godt rundt og lad vinen koge ind under
omrøring, 2-3 min.
Lad indholdet svale af i ca. 5 min, og
rør så de øvrige
sauceingredienser i.
Saucen skal ende med
at have en halvfast konsistens.
Stil saucen
tildækket 1 time på køl.
2. Forbered en
to-zone-grill til middel varme (se anvisning).
Lad kødet få
stuetemperatur 20-30 min, før det skal på grillen.
Pensl kødet med olie
og krydr med salt og peber.
3. Rens grillristen
grundigt.
Grill kyllingelårene
over indirekte middel varme med lukket
låg i 30-40 min, til
kødet er gennemstegt og kødsaften klar,
når man stikker i
kødet.
Vend kødet af og til
og flyt rundt på det, så det tilberedes jævnt.
Smør kødet let med
sauce de sidste 5-10 min.
Server
kyllingelårene varme sammen med den resterende sauce.
Saucen kan i øvrigt
holde sig op til 2 uger i køleskab.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk