Hvorfor ikke gøre det hele lidt lettere og forkæle familien
med en rigtig take away klassiker - nemlig en sprød og friskbagt familiepizza
fra din grill i haven eller altanen.
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Cirkulær.
Optænding - gas: Høj. Optænding - kul: 1 grillstarter.
Sværhedsgrad: Middel.
Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr: Bagesten med bageplade
# Ingredienser
Dej:
½ l lunkent vand
10 g gær
10 g sukker
1 dl (oliven)olie
225 g durummel
625 g hvedemel
10 g salt
Tomatsauce:
1-2 fed hvidløg
1 lille løg
300 g flåede tomater
60 g tomatpuré
1 dl (oliven)olie
tørret oregano
tørret timian
salt og peber
Fyld:
Classic: Tomatsauce, mozzarella, frisk basilikum
Veggy: Squash i skiver, aubergine i skiver, tomatsauce,
mozzarella
Smokey: En italiensk pølse i skiver, rød peberfrugt i
strimler, løg i ringe, tomatsauce, røget brie
*
I køkkenet
1. Begynd med dejen.
Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt så sukker, olie og mel
lidt ad gangen, efter du har sigtet de to meltyper sammen med salt.
Ælt grundigt.
Del i fire portioner, rul dem til boller, læg dem på bagepladen,
og dæk den med film.
Lad nu bollerne hæve på køl i minimum to timer.
2. Tilbered så tomatsaucen. Pil hvidløg og løg. Riv hvidløget, og skær løget i
fine tern. Hæld begge dele i en blender sammen med resten af ingredienserne.
Blend det grundigt, så du har en glat sauce. Smag til med krydderierne.
3. Gør det fyld klar, du vil have på pizzaerne.
4. Lad de hævede boller ligge på et meldrysset bord i 10 minutter ved
stuetemperatur.
Rul dem så ud.
Drys bagepladen med durummel, læg en af pizzabundene herpå,
fordel tomatsauce over, og følg op med ost og det ønskede fyld.
Ved grillen
1. Gør gasgrillen klar høj, direkte varme, mens kulgrillen
gøres klar til høj, cirkulær varme.
2. Læg bagestenen midt på grillristen, lad den blive godt varm – det tager
omkring 10 minutter.
3. Læg så bagepladen med den ene pizza på stenen.
Bruger du gasgrill, skal du nu slukke for brænderen, der er
direkte under stenen, så du kommer til at grille ved indirekte varme.
På kulgrill fortsætter du med henholdsvis direkte og
cirkulær varme.
Bag pizzaen under låg, indtil bunden slipper pladen. Det
tager omkring 10-14 minutter.
Tips: Hold altid fyldet på din pizza forholdsvist enkelt, og
lad være med at lægge for mange forskellige råvarer på bunden. Enkelt og godt –
så får du en pizza, hvor du kan skelne smagene og med et fantastisk
helhedsindtryk. Du kan skifte cacciatore-skiver ud med chorizo, hvis det er
nemmere at få fat i.
Se info om pizza her