Grundopskrift til hjemmelavet is, som både er billigere at
lave og smager bedre end de købte isdesserter. Der findes mange forskellige
fyld til isen.
# Ingredienser:
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker eller flormelis
½ l piskefløde
*
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommerne og sukkeret godt sammen.
Pisk fløden godt stiv.
Bland forsigtigt æg og flødeskum (evt. med en dejskraber).
Stil blandingen i fryseren.
Rør af og til i blandingen de første par timer af
frysetiden, så isen ikke krystalliserer.
Lad det fryse min 6 timer eller gerne til dagen efter.
Isen kan holde sig i flere måneder nede i fryseren, hvis du
kan holde dig fra den.
Vaniljeis: Tilsæt blandingen kornene fra 2 vaniljestænger.
Nougatis: Smelt 75g sukker gyldent på en pande.
Tilsæt 50g hakkede mandler
under omrøring.
Hæld nougatblandingen på en plade med bagepapir og afkøl den.
Knus nougaten og bland den i isblandingen efter 2 timers frysetid, når isen er
grødagtig, så fordeler nougaten sig i hele isen.
Andre forslag: Hakket chokolade, nødder, mandler, marcipan,
rom, portvin eller moset frugt.
TIPS: Hjemmelavet is skal helst tages ud af fryseren ½ time,
før den skal bruges.