Hjemmelavet is smager bare helt fantastisk. Det er nemt at
lave og man behøver ikke være et geni i et køkken. Kan du piske flødeskum, så
er du rigtig godt på vej.
# Is:
4 æggeblommer
2 ½ dl flormelis
½ l piskefløde
Nougatcrunch:
50 g hasselnøder eller mandler
2 dl sukker
100 g mørk chokolade
1 sjat Amaretto
*
Lad sukkeret smelte langsom på en pande.
Pas på det ikke brænder på.
Når sukkeret er smeltet tilsættes hasselnødderne og de
vendes rundt i sukkeret.
Hæld hele herligheden ud på et stykke bagepapir.
Pas på det er seriøst varmt.
Det skal afkøle før, det kan hakkes groft og kommes i
isblandingen.
Pisk fløden stiv, en anelse stivere, end almindelig
flødeskum.
Tag en ny skål frem og pisk heri æggeblommer, flormelis samt
vanilje meget hvidt.
Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen.
Hak chokoladen groft og vend det sammen med nougatcrunch, og Amaretto efter
smag, forsigtigt ned i isen.
TIPS: Hvis du bare vil lave vaniljeis, eller is med
chokoladestykker så kan du sagtens udelade nougatcrunch.