Logo

Tikka Masala sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tikka Masala sauce 

 
Tikka masala er en sauce af indisk/pakistansk eller skotsk oprindelse. Saucen består af flere krydderier, bl.a. garam masala og tomat og fløde. Er mest kendt med kylling.

 
# Ingredienser
smør eller kokosolie
1 løg finthakket
2 spsk frisk ingefær revet
3 fed hvidløg finthakket
2 spsk garam masala (se opskrift nedenfor)
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk gurkemeje
400 g hakkede tomater
3 spsk koncentreret tomatpuré
3 dl vand
2½ dl fløde
salt og friskkværnet peber

 
* Tilberedning
Opvarm smør eller kokosolie i en gryde og svits løg, ingefær og
hvidløg heri, til de er klare i farven.
Tilsæt krydderierne og lad stege med i et minuts tid.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré, vand og fløde på og kog op
Lad det simre i ca. 15 min.
Smag til med salt og peber.


Tikka Masala sauce 

Garam masala krydderi

# Ingredienser
2 spsk stødt spidskommen
3 spsk stødt koriander
2 spsk stødt kardemomme
4 tsk friskkværnet peber
2 tsk stødte nelliker
2 tsk kanel
1 tsk stødt muskatnød
1 tsk chiliflager valgfrit
2 tsk gurkemeje

 
* Tilberedning
Bland det hele sammen i en skål og hæld på et tætsluttende glas.

 

✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 

Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.

Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 820 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her