Med 50/50-metoden har du den perfekte måde at tilberede mad,
som først skal brunes og derefter grilles i længere tid for at blive helt
gennemstegt.
Når briketterne er klar, lægger du dem på kulristen i den
ene side af grillen. I den anden side sætter du en drypbakke, som
opsamler kødsaften. Hæld gerne lidt væde i drypbakken - det forhindrer
kødsaften i at brænde fast, hvilket giver maden en grim afsmag af sod.
Du begynder med at brune kødet - for eksempel kyllingelår
eller svinemørbrad - direkte over de glohede briketter. Derefter flytter du
kødet til den anden side af grillristen over drypbakken. Her griller det
færdigt ved indirekte varme. Over briketterne kan du lave grønsagstilbehør som
for eksempel kartofler, peberfrugter eller majskolber i mindre stykker.
En anden lækkerbisken, du kan tilberede med 50/50-metoden, er
grillede nachos med cheddarost og chilisalsa, som du kan tilberede i en
kyllingeholder. Sæt den over briketterne i fire til fem minutter - og du har en
skøn snack til venner og familie.