Disse lækre, møre kebabber kan enten serveres varme eller kolde. Når du sætter kødet på spiddene, må du ikke skubbe stykkerne for tæt
sammen, da de så vil kræve længere stegetid. Server sammen med revet kinaradise
med et stænk risvineddike og salat. Giver 4 portioner
# Ingredienser
TIL KALKUNEN:
500 g kalkunbryst
2 spsk sake eller sherry
2 spsk lys sojasauce
1 spsk mørk sojasauce
2 spsk appelsinsaft
1 spsk farin
8 træspid, gennemvædede
olie
forårsløg og agurk til garnering
TIL DIP-SAUCEN:
2 spsk lys sojasauce
4 spsk appelsinsaft
2 forårsløg, renset og hakket fint
1 lille chili uden frø og hakket fint
* Tilberedning
1 Skær kalkunkødet i tynde strimler og læg dem i en
glasbageform.
Kom sake, sojasauce, appelsinsaft og farin i en lille skål
og bland godt.
Hæld marinaden over kalkunstykkerne og vend dem, så de
er dækket over det hele.
Dæk til og lad dem marinere i køleskabet i 30 min. Rør rundt
af og til.
2 Lad kalkunkødet dryppe af og stik kødet på 8 små træspid.
3 Imens blandes alle ingredienserne til dip-saucen i en
lille skål og
røres godt sammen. Sæt den til side, så smagsstofferne kan
udvikle sig.
4 Pensl kalkunspiddene let med olie.
Grill dem over middel varme i 8-10 min og vend dem hyppigt.
5 Garner med strimlet forårsløg og agurk og server sammen
med dip-saucen.
INFO: Ordet yakitori betyder ”grillet fugl”, og referer
typisk særligt til kylling og kalkun.
Lignende sticks findes med andre ingredienser.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes
med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------