Tigerrejer i hvidløgssauce med piri-piri. Denne ret Gambas
piri piri udgør en af Portugals mest populære forretter. Den er nem at
tilberede,...
Personer: 6. Forberedelse: 2 timer og 15 min. Tilberedning:
10 min. Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 175 °C. Udstyr: Bakke med huller.
# Ingredienser
1½ kg tigerrejer
MARINADE:
3 fed hvidløg
2-3 grønne chilier
1 dl olie
¾ dl olie
6 spsk smeltet smør
flagesalt og sort peber
4 tsk paprika
saft fra 1 citron
3 laurbærblade
4 tsk stødt spidskommen
1 dl hvidvin
Smag til med lidt piri piri-olie
*
I køkkenet
Fjern venerne på rejerne, men lad hoved og skal sidde
Kom rejerne i et stort fad.
Pil hvidløget, og pres det.
Skyl og hak chilierne.
Kom alle ingredienser til marinaden i en blender, og blend
dem godt.
Hæld halvdelen af marinaden over rejerne, og lad dem trække
i 2 timer.
Vend dem med jævne mellemrum.
Tag rejerne op af fadet, og gem den overskydende marinade
til senere.
Ved grillen
Opvarm grillen til ca. 175 °C (indirekte varme).
Læg rejerne på risten/bakken, og lad dem grille under låg i ca. 8
minutter, alt efter størrelse.
Vend rejerne, når halvdelen af tiden er gået.
Når rejerne er ved at være færdige, skal du grille dem over
direkte varme i et par sekunder, så kanterne brunes.
Varm den resterende marinade op, og lad den koge i ca. 30
sekunder.
Hæld den derefter over rejerne.
Servér med rischips og grøn salat.
Info: Piri piri er et portugisisk udtryk for hot chili eller
den varme sauce lavet af dem.