Ved tilberedning i
pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.
Opskriften er beregnet
til 4 personer
#
4 rumpsteaks a ca. 200 g
1 helt frisk hvidløg
2 spsk olivenolie
100 g blødt smør
1 spsk frisk timian
1 spsk frisk rosmarin
salt og peber
sukker
*
Det hele hvidløg dryppes med olivenolie, pakkes ind i
alufolie og bages i ovnen ca. 40 minutter ved 160 °C.
Når hvidløget er blødt, trykkes det ud af skallen og blendes
sammen med smør, timian og rosmarin, til massen er jævn.
Smag til med salt og peber.
Kødet krydres med salt, peber og lidt sukker og steges 3
minutter på hver side.
Anret steakene på tallerkener, smør hvidløgssmørret på og
server dem straks.
Tip til tilbehør: Blandet salat med hvidløgscroutoner
Tip til tilbehør: Rosmarinkartofler
#
4 mellemstore kartofler
4 spsk rapsolie
1 bdt. rosmarin
salt og peber
*
Skyl kartoflerne grundigt, skær dem igennem på langs og læg
dem på en velsmurt bageplade med snitfladen opad.
Drys rundhåndet med salt, peber og rosmarin.
Bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 200 °C.
Når skrællen er sprød og gyldenbrun, er kartoflerne klar til
servering.