En lækker flanksteak med et touch af røg. Mens flanksteaken
hygger sig i varmen og får godt med røg, bruger jeg tiden på at ...
Personer: 8. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 3 timer.
Grillmetode: Indirekte
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 110 °C.
Kernetemperatur: 58 °C.
Udstyr: Rygeboks, rygeflis, pekannød eller hickory
# Ingredienser
1 flap meat/flank-steak, ca. 1,5 kg
salt og peber
I køkkenet
Rens kødet for fedt og sener.
Fold begge ender ind under kødet, så du har et ensartet
stykke kød.
Krydr godt med salt og peber.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, lav varme ca. 110 °C.
Læg 1 håndfuld rygeflis i røgboksen, og placer boksen på
grillristen direkte over varmekilden (brænderør eller briketter).
Læg kødet på grillristen, når der kommer hvid røg fra
boksen.
Grill kødet til at det har den rette kernetemperatur ca. 58 °C.
Lad kødet trække i minimum 15 min., og skær det ud på tværs
af fibrene.
Tips: Hvis du ønsker en mild røgsmag, brug røgflis af
æbletræ.