Den bedste opskrift på saftige steaks, her med hjemmelavet
boursinsmør med hvidløg og urter. Her får du også grillede asparges og tomater,
ren luksus.
Forberedelsestid 1 5
min + køling af smør
Stegetid 2 cm tykke:
6-8 min: 2,5 cm tykke: 8-10 min / 4 portioner
Gas Direkte høj
varme / Kul Direkte
# Ingredienser
50 g smør, blødgjort
30 g boursin med
hvidløg og urter (eller anden friskost)
1 spsk friskhakket
persille
4 oksesteaks (fx oksemørbradbøffer),
hver på 200 g
1-2 spsk olie
250 g grønne
aspargeser, renset, blancheret og dampet tørre
16 cherrytomater på
stilk
salt og friskkværnet
sort peber
* Tilberedning
1. Pisk smør,
boursin, persille og krydderier sammen, og
form massen til en
rulle, der pakkes ind i husholdningsfilm.
Læg rullen i
køleskabet, til den er hård nok til at skære i 4 skiver.
2. Krydr steakene,
pensl dem let med olie, og grill dem over
direkte, høj varme i
3-5 min på hver side; vend dem en gang undervejs.
3. Tag steakene af
grillen, tilsæt en skive boursinsmør,
dæk med alufolie, og
lad bøfferne hvile i 5 min:
Det får saften til
at trække sig ind i kødet (så smagen bliver kraftigere),
og smørret til at
smelte ned over kødet.
4. Skær aspargeserne
i to, vend dem og tomater i olie, og
læg dem på grillen -
giv dem et par min på hver side.
Smag til med salt og
peber, og server til kødet.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk