Grillet kyllingelår er jo en herlig spise, specielt når de
er marinerede. Denne opskrift er baseret på en grill, hvor man kan grille både
indirekte og direkte.
Forberedelsestid 10
min. Marineringstid 6-8 timer. Grilltid 30-40 min. Til 4 personer
# Ingredienser
8 kyllingeoverlår,
hver på ca. 150 g, befriet for overflødigt fedt
TIL MARINADEN
1¼ dl friskpresset
appelsinsaft
4 spsk tequila
2 spsk friskpresset
limesaft
2 spsk olie
1 spsk tabasco
1 spsk grofthakket
hvidløg
1½ tsk groft havsalt
1 tsk tørret oregano
¼ tsk friskkværnet
sort peber
* Tilberedning
1. Bland marinaden i
en skål.
Kom kødet i en stor
plastpose og hæld marinaden over.
Klem luften ud af
posen og luk den tæt.
Vend posen flere
gange, læg den i en flad beholder og
stil den på køl i
6-8 timer. Vend posen en gang undervejs.
2. Forbered en
to-zone-grill til lav varme (se anvisning).
3. Tag kødet op af
marinaden og hæld den op i en lille gryde.
Bring det i kog på
komfuret og kog det i mindst 30 sekunder.
Lad kyllingelårene
hvile 20-30 min, før de kommer på grillen.
4. Rens grillristen
grundigt.
Grill kyllingelårene
i 30-40 min med skindsiden nedad over
direkte lav varme og
med lukket låg, til kødet er fast og gennemstegt.
Vend det hver 5. min
og flyt rundt på det, så det tilberedes jævnt.
Pensl kødet med den
opkogte marinade flere gange på begge sider
de sidste 20 min.
Server
kyllingelårene varme eller lune.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk