Tarteletter er et must i det danske køkken, og vi spiser dem
også ved frokostbordet til de danske højtider. Og det er også ekstra lækkert og
mindre tungt, da der er grønne asparges i stedet for hvide fra dåse. Opskriften
svarer til ca otte tarteletter.
Personer: 8. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 60 min.
Grillmetode: Direkte/Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr:
Stegegryde
# Ingredienser
Fond:
1 hel, fersk kylling eller høne
2 skalotteløg
2 solo hvidløg
4 laurbærblade
4 kviste timian
1 tsk peberkorn
2 dl hvidvin
1 l vand
Sauce:
150 g smør
100 g hvedemel
1 l hønsefond
½ l piskefløde
1 bdt grønne asparges
1 bdt hvide asparges
2 bdt forårsløg
½ bdt kørvel
Kyllingekød fra den kogte kylling
16 stk tarteletskaller
*
I køkkenet
Fond:
Del kyllingen i lår, overlår og bryst med vinge.
Skær skalotteløg og hvidløg med skræl i grove stykker.
Find de øvrige ting frem.
Sauce:
Skræl de hvide asparges, og skær dem i mindre stykker på skrå.
Skær ligeledes de grønne asparges i mindre stykker på skrå.
Skær forårsløg i tynde ringe, og hak kørvel groft.
Pluk kyllingekødet fra den kogte kylling i mindre stykker.
Find de øvrige ingredienser frem.
Ved grillen
Fond:
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Læg de ferske kyllingestykker i stegegryden, og tilføj de
øvrige ingredienser.
Sæt gryden på risten, og læg låg på.
Kog kyllingestykkerne i 15 min.
Klargør grillen til indirekte, høj varme, og kog kyllingen
videre i fonden i ca. 30 min.
Tag kyllingestykkerne op, og køl af.
Sigt fonden, og gem den til saucen.
Sauce:
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Placer stegegryden på risten.
Smelt smør i gryden, og rør mel i, til det samler sig til en
melbolle.
Pisk den sigtede kyllingefond i, indtil evt. klumper
forsvinder.
Tilsæt til sidst fløde.
Kog saucen godt igennem, mens der piskes.
Vend både de grønne og hvide asparges og det plukkede
kyllingekød i saucen.
Tilsæt til sidst forårsløg og kørvel, og smag til med salt
og peber.
Tarteletter:
Varm skallerne i max 1 min. på hver side ved direkte, høj varme.
Hæld fyldet i skallerne og server straks.